Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Deficiënties wegwerken

Psychobiologie

Heb je een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-diploma maar mis je één of meer van de vereiste vakken op vwo-niveau, dan spreken we van deficiënties. Deficiënties kun je wegwerken door middel van het halen van certificaten.

Ben je 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-bachelor, dan is het colloquium doctum een mogelijkheid om toegelaten te worden tot de universiteit. Met het halen van certificaten kun je voldoen aan het vereiste kennisniveau. Meer informatie over de procedure.

Certificaten

De volgende certificaten worden geaccepteerd door de opleiding: vwo deelcertificaten/staatsexamens, toelatingsexamens zoals van de UvA (KdVI), CCVX tentamens en testimonia van het Boswell Beta Instituut.

Meer informatie over instanties waar je certificaten kunt halen

Aanmelden voor de opleiding

Op 15 juli dien je te voldoen aan de vooropleidingseisen en moeten de certificaten ontvangen zijn. Als je verwacht pas na 15 juli maar wel vóór 31 augustus aan de toelatingseisen te kunnen voldoen, dan kun je uitstel aanvragen. Als je je voor 15 januari hebt aangemeld in Studielink, kun je vóór 15 juli uitstel aanvragen. 

Vraag voor 15 juli uitstel aan via dit formulier. Hiervoor heb je je UvAnetID nodig.

Studieadviseur

De studieadviseur van Psychobiologie, Marleen Enschede, kan jou adviseren over de mogelijkheden van vrijstellingen en andere kwesties zoals het colloquium doctum.

Stel je vraag via de Digitale Student Service Desk

Jonger dan 21 jaar

Heb je een havo-diploma en ben je op 1 september van het jaar dat je wilt instromen jonger dan 21 jaar, behaal dan een vwo-diploma met het juiste profiel. Dit kan bijvoorbeeld bij een ROC of bij instanties voor thuisstudie, zoals LOI, NHA of NTI

Buitenlandse vooropleiding

Heb je een buitenlandse vooropleiding, dan kun je voor meer informatie over toelating terecht bij de Studenten Services.

Stel hier je vraag