Kunst en cultuur

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van kunst en cultuur.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Kolfin, Elmer, FGw, Kunstgeschiedenis
Foto: Dirk Gillissen

Dr. Elmer Kolfin

Elmer Kolfin is kunsthistoricus. Zijn expertisegebieden zijn de schilderkunst, prentkunst en boekillustratie van de gouden eeuw.

dhr. dr. E.E.P. (Elmer) Kolfin

Capaciteitsgroep Kunstgeschiedenis

Hoogleraar Europese Etnologie
Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Peter Jan Margry

Peter Jan Margry is hoogleraar Europese Etnologie. Zijn expertisegebieden zijn etnologie van Europa (‘Westerse’ cultuur van het dagelijkse leven), religie en religiositeit, rituelen, pelgrimage, (immaterieel) erfgoed, volkscultuur en herinneringscultuur.

dhr. prof. dr. P.J.J. (Peter Jan) Margry

Capaciteitsgroep Algemene Cultuurwetenschappen

Stols-Witlox, Maartje, FGw, Conservering en restauratie
Foto: Dirk Gillissen

Dr. Maartje Stols-Witlox

Maartje Stols-Witlox is schilderijenrestaurator. Haar expertisegebieden zijn onderzoek, conservering en restauratie van schilderijen; en onderzoek naar schildertechniek, restauratie-ethiek en historische verf- & restauratierecepten.

E: M.J.N.Stols-Witlox@uva.nl
T: +31 (0)20 525 6131 / 1871