Criminaliteit/terrorisme

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van criminaliteit en terrorisme.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

dhr. prof. dr. Bertjan Doosje, mederwerker FMG, hoogleraar Radicalisering studies
Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Bertjan Doosje

Bertjan Doosje is bijzonder hoogleraar Radicaliseringstudies. Zijn expertisegebieden zijn stereotypering en discriminatie, emoties in intergroepsrelaties, radicalisering en polarisatie.

T: +31 (0)20 525 6885 / 6890

dhr. prof. dr. E.J. (Bertjan) Doosje

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programmagroep: Social Psychology

Christina Eckes, hoogleraar FdR, Europees recht
Foto: Dirk Gillissen

Prof. dr. Christina Eckes

Christina Eckes is hoogleraar Europees Recht. Haar expertisegebieden zijn het EU-counterterrorismebeleid; de EU’s ruimte vrijheid, veiligheid en recht; de EU’s buitenlandse betrekkingen; en integratie- en disintegratiestromingen in het institutionele en constitutionele recht van de Europese Unie.

mw. prof. dr. C. (Christina) Eckes

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Europees recht

Koen Vriend
Foto: Bram Belloni

Dr. Koen Vriend

Koen Vriend doet onderzoek naar Nederlands en internationaal straf- en strafprocesrecht, strafrechtelijk bewijsrecht, gerechtelijke dwalingen, onrechtmatig verkregen bewijs en buitengerechtelijke afdoening van strafzaken (strafbeschikkingen, transacties).

T: +31 (0) 20 525 3933
E: k.c.j.vriend@uva.nl